måndag 7 maj 2007

En ny storsäljare

I dag började vi att författa boken "Vad en såg såg". Vi gjorde meningar tillsammans med utgångspunkt från alla homonymer vi samlat under terminen. Sedan valde eleverna varsin mening och gjorde illustrationer med hjälp av dator och scannade bilder. Det blir jättefint och om vi blir nöjda ska vi låta biblioteket registrera den.

6 kommentarer:

Anne-Marie Körling sa...

LÅT MIG SE! JAG VILL SE! JAG VILL LÄSA - GUD SÅ ROLIG IDÉ - GRATTIS - A-M

Sara sa...

Vad roligt att ni använder homonymerna, sonen är helt galen i dem och hittar minst tre nya varje dag. "Nu kom jag på en homonym...!"

erica sa...

Skickar ett ex Anne-Marie!


Jo Sara, han är helt klart klassmästare i homonymjakt!

IT-mamman sa...

Å vilken bra idé! Jag vet ju att ni samlade homonymer för ett tag sen - men att nu gå vidare och göra bok av dem! Jag tänker särskilt på andraspråkselever, för dem är nog detta väldigt utvecklande.

Jag skulle inte titta in i kväll, nu när maken hade gjort te och allt. Men kunde inte låta bli. Teet är i och för sig urdrucket och maken försvann iväg till sin blogg.. Vilket liv vi har, va!

Anonym sa...

Jag tror att detta blir kanon. Roliga meningar med färgstarkt illustrerade bilder. Det är en mkt rolig idé att jobba vidare sådär. Klart den ska till bibblan :-)!

Ulla-K

Anonym sa...

När är den klar - vill läsa!
A-M