lördag 6 oktober 2007

Pippi

Jag ger ibland barnen modeller för hur de kan rita olika saker. Jag ritar på tavlan och de härmar i sin tipsbok. Där färglägger vi inte utan de gör snabba bilder som kan vara stommen för dem när de sedan ska rita och måla egna bilder. Tipsen har också syftet att "lura dem" att använda former och mönster som de behöver i sin handstil. Häromdagen modellade Ingela hur man kan rita Pippi Långstrump. Många av barnen använde tipset till en egen bild. Se:


5 kommentarer:

annemarie sa...

Om jag fick ett skolbarn nu... skulle jag vips flytta till Piteå... och vips skriva in mina barn i din skola...och vips be om dig som lärare... och vips... skriva vackra gensvar i föräldrabreven...och vips samla ihop julpresentpengar... och vips... göra något för en alldeles speciell fröken... vips,vips, vips... roligt ord. Du får det. Anne-Marie

erica sa...

tack tack tack tack

Anonym sa...

Vet inte vart mitt inlägg hamnade, men jag säger bara....Let´s get retarted...och du vet ju att jag inte gillar bloggar och sånt där strunt....Vi ses i Ske-å på Svit 07....Ha det bäst min vän! Kom på en spelning så ska jag sjunga en låt för dig.... kram Nicke, stryk nu inte mitt inlägg"

kajsasi sa...

Vilken härlig idé. Tack för den!

erica sa...

Varsågod :)