måndag 4 februari 2008

Universum - en uppdatering

Bredvid gigantiska solen (som fortfarande är vit), har jag häftat upp (I love my häftapparat) ett stort brunt (jo, jag vet att blått eller svart är bättre) papper som skall få representera rymden. På detta papper kommer vi att sätta upp alla våra planeter i rätt ordning och hyfsad skala men INTE alls i närheten rätt när det gäller avstånd eftersom vi med vår storlek på solen skulle vara tvugna att placera pluto 12 kilometer bort, och så stort klassrum har vi inte. :)

6 kommentarer:

Annika sa...

Hej...tänkte använda din fina dikt om "Jag vet att jag önskar jag visste.." när jag träffar en grupp lärare och pratar om läsning. Ska hänvisa till din blogg där de kan hämta inspiration.Lycka till med uppdragen!

Sara sa...

Jag gjorde också solsystemet när jag gick i lågstadiet. Vi gjorde planeter och placerade ut dom i vår lilla stad på rätt avstånd (nerskalat då förståss). Jättekul idé tycker jag så här i efterhand (eftersom jag nu är lärare själv). Det var också ganska kul att se planeten Mars i badhuset när man var där och badade. :)

Erica sa...

Annika
Ja!! Kul!! Använd dikten, så ofta du vill :)

Erica sa...

Sara
Finns de kvar än idag?

Annika sa...

Dikten togs varmt emot och de ville ha en egen kopia på den. Använde den två gånger i dag. Första gången som en bra inledning på en träff om flerspråkighet och andra gången när vi pratade om läsning. Tack!

Terése sa...

...jo, nog vet jag att du älskar din häftapparat. h m hmmm...