fredag 12 september 2008

Norrbynytt

Skolklass i skräckskog
En ensam skolfröken begav sig på fredagsförmiddagen ut i skolskogen med sin skolklass. Redan efter en halvtimme började oron sprida sig när man upptäckte ett 20-tal råtthål inom en mycket begränsad yta. Några av eleverna uppgav skärrat att de sett två eller sju eller tjugosju råttor - samtidigt. En av eleverna berättade hur han klackat en råtta och sparkat en annan. Uppgifterna har dock inte gått att bekräfta då inga vittnen till händelsen fanns.

Något senare skulle eleverna på eget initiativ agera skogsvårdare och välta det redan halvt omkullfallna trädet. Plötsligt attackerades barngruppen av minst två getingar. I tumultet blev en av gossarna svårt getingstucken i huvudet. Paniken var fullkomlig och varje ljud uppfattades som en getings surr. En av de mer handelskraftiga eleverna ville tillkalla ambulans men avråddes av sin lärare.

Väl tillbaka på skolan drabbades en av eleverna av fredagsfnatt och gjorde en så häftig inbromsning att cykeln föll omkull. Eleven skadade sin arm i fallet. De två eleverna ledsagades av oroliga klasskamrater till den rutinerade skolsköterskan som undersökte och behandlade skadorna.

Skolklassen avslutade dagen med att ta hem ett papper om vilka försäkringar som gäller under skoltid. Mycket passande.

Skolfröken är dock vid gott mod och har inte uteslutit ytterligare utflykter. Flera av eleverna är dock efter skräckskogen tveksamma till dylika arrangemang.

4 kommentarer:

Janne sa...

Ha ha! Låter ungefär som min fredag... :)

Erica sa...

Ja, det blir en dag att minnas. Dramatiken överskuggade pedagogiken fullkomligt

Öpedagogen sa...

Haha, ja det är spännande och utvecklande att gå i skolan. Ni kanske skulle kunna författa en hemskt spännande berättelse om denna "skräckens dag". // Marie

Sara sa...

Oj oj! Allt kan hända när man minst anar det ;)