tisdag 17 mars 2009

Radioinslaget

Klockan 16.13 i dag sändes ett 8 minuter långt inslag om arbetet med att skriva sig till läsning med dator. Jag vågade nästan inte lyssna. Rädslan var tack och lov obefogad för Ellika på Sveriges Radio hade gjort ett kanonjobb. Det var ett jättefint reportage som jag blev så stolt över. Lyssna du med. 13 minuter in i programmet Puls från P4 Norrbotten kommer inslaget.

http://www.sr.se/webbradio/?type=broadcast&Id=1652420&BroadcastDate=&IsBlock=1

8 kommentarer:

Inger sa...

Hej Erica! Jag följer ditt bloggande nästa varje dag och beundrar hur du formulerar dig och hur du sätter ord på vad som händer i vardagen. Jag lyssnade precis på radioprogrammet. Vad intressant att höra dig berätta hur du arbetar med datorn i undervisningen. Jag var på läromedelsmässan här i Göteborg i går och tittade då efter din bok men hittde den inte. När kommer den? Nu när barnen går i trean fortsätter du då att arbeta med "att skriva sig till läsning" enligt Tragetons metod eller har du utvecklat din egen fortsättning för äldre barn?

Jessica sa...

Hej!
Jag har lyssnat och det var mycket intressant. Jag är väldigt intressarad av bokstäver och just förståelsen för bokstävernas form, att det finns grundformer att arbeta från, är ingenting som är självklart för eleverna som jag undervisar på högstadiet. Jag blir jättenyfiken på din bok! Kommer hålla mig uppdaterad - definitivt.

Fredde sa...

Grattis! Vilket fint inslag! Mycket intressant och informativt.
Ser fram emot boken.

Ulrika Bergmark sa...

Hej Erica!
Inslaget var mycket intressant! Jag tycker verkligen att det är kul att ditt arbete tillsammans med barnen får komma fram för allmänheten. Du visar att det finns både vilja och kraft att utveckla skolan!

Erica sa...

Hej Inger. Tack för att du tar dig tid att läsa <3 Boken kommer ...tja .. jag vet inte riktigt. Nästa vecka har jag träff med min redaktör så då kanske vi kommer närmare ett datum.
Ju älder barnen blir ju naturligare faller tekniken in i vardagen .. om man låter den göra det. Visst har jag ideer för en fortsättning men vi får se hur det bli.

Erica sa...

Hej Jessica
Ja håll utkik. Att utgå från grundformerna förädrar hela upplägget av hur man formar bokstäver. Kul att nån mer än jag är intresserad.

Erica sa...

Hej Fredde
Kul att du lyssnade och kul att du tyckte det var intressant. Jag var också rätt nöjd måste jag säga :)

Erica sa...

Tack Ulrika. Du inspirerar mig med dina frågor ska du veta och dagens inlägg känner du nog igen dig i.