fredag 5 november 2010

Uppdaterat

I väntan på det nationella nätverket har jag uppdaterat min samlingssida om Att skriva sig till läsning. Surfa dit. Kolla om din kommun, skola och favoritsida finns med, om inte anmäler du detta i formuläret på sidan. www.skrivasigtilllasning.se

4 kommentarer:

Ulrika Johansson sa...

Hej Erica!

Min klass har en blogg där jag som lärare skriver och visar hur vi jobbar, mycket utifrån ASL. Eleverna har också börjat skriva lite och målet är ju att det är dom om ska "driva" bloggen senare. Titta gärna in..
http://klass1djurgarden.se/
Tack för all inspiration!!

Ulrika

Ingemar sa...

Har använt datorn i många olika sammanhang med skoltidningar, klasstidningar, Activeboarden i matteundervisningen, mm. Mina nuvarande treor har i mångt och mycket använt skrivandet på datorn när de skrivit sig till läsning. Var på din föreläsning i Karlstad i våras med två kollegor och det vi främst kände att vi kunde utveckla på hemmaplan var parskrivandet. Har funkat jättebra. Tar emot en ny etta i höst och då blir det troligen än mer uttalat att vi jobbar på detta sätt. Ev med ett projekt i ryggen med en dator/elev. Hoppas^^
Har väl ingen direkt reklam på hemsidan för detta, och den är ouppdaterad detta läsår i väntan på Fronterinstallation som är på G.
Tack för inspiration i våras!
Annars känner man sig rätt isolerad i dessa sammanhang på hemmaplan så att besöka din blogg och andra inspirationskällor får bli rutin!
Ingemar Dreborg
Jakobsbergssskolan
Kristinehamn

Erica sa...

Ulrika - jag har lagt till din blogg. Den var riktigt inspirerande.

Ingmar - jag kommer till Karlstad igen nu på torsdag. Hoppas det blir välbesökt så att ni får bli några stycken entusiaster. Till dess är du så varmt välkommen hit :)

Agneta sa...

Jag har också en blogg där jag skriver en del om vad vi jobbar med i skolan, på Åland. Där finns både ASL och sådant som händer i skolan.
Jag läser din blogg regelbundet och har fått många fina tips.
Tack!