tisdag 1 februari 2011

Nytt från UR

Åsa Hemborg jobbar åt UR och tipsar om det nyaste nya:

För barn i lågstadiet är det senaste ”Kom Ketchup!” – två program har hunnit sändas hittills. Grundfrågeställningarna i programmen är; Hur blir man en bättre muntlig berättare? Hur får man publiken att lyssna? Vad kan man göra för att känna sig mindre nervös? Barn ur andra och tredje klass tävlar i historieberättande. Experten Tomaten tipsar om hur de tävlande lagen kan vässa sina framföranden
http://www.ur.se/play/161184

Annars kan jag verkligen rekommendera ”Geografens testamente – eller den stora Sverigeresan” – en modern version av Nils Holgersson.
När Holger Nilsson visar sig vara arvinge till den världsberömda geografen Mary Diana Graaf tvingas han ge sig ut på en rafflande skattjakt över hela Sverige för att hitta de sju nycklarna till Marys mytomspunna laboratorium
http://www.ur.se/play/161204

Eller de fantastiska radioprogrammen om rymden i serien Kusin Vaken; Barn funderar på stjärnor och galaxer, om stort och smått och om livet i universum. Jonas Karlsson läser sagor om Sandvargen och hans vän Kometen och artister framför låtar skrivna efter barnens tankar
http://www.ur.se/play/161078

3 kommentarer:

Fröken Mia sa...

Hej!

Tack för tipset. Var väldigt bra program. Kommer absolut visa Kom Ketchup i min klass. Jobbar just nu med ett sagotema, så kom perfekt.

Vill passa på att tipsa om UR programmet "Vara vänner". En rad kortfilmer om olika dilemman som barnen och vi stöter på tex mobbing, att känna sig anorlunda, att känna sig utanför.

Filmerna är gjorda som små sagor där slutet först är olyckligt men som sen spelas upp med ett annat lyckligare slut för att vissa personer ändrat på små saker.
Vi ser en film var vecka i min första klass. Väldigt uppskattade och tänkvärda.

Mvh Mia

Anonym sa...

I seldom leave comments on blog, but I have been to this post which was recommend by my friend, lots of valuable details, thanks again.

Johanna Adolfsson sa...

Hej!
Jag vet inte om du känner till Medalgon Utbildning men vi arrangerar föreläsningar och kurser med en tydlig profil mot pedagogisk personal.
Vi håller just nu på att sätta samman en länklista med hemsidor och stora som små bloggar som vi tror är intressanta för våra kunder och då vill vi gärna ha med din blogg. Vi hoppas att du tycker att det är okej!
Hör gärna av dig till mig om du har någon synpunkt eller undrar något! Mig når du på 08-28 66 90 eller johanna.adolfsson@medalgon.se.
Vänliga hälsningar
Johanna Adolfsson, Medalgon