tisdag 31 januari 2012

Verktyg så fler kan lära mer

http://svt.se/2.22620/1.2694289/surfplattorna_maste_anvandas_ratt
Sollentunas fina satsning på god undervisning med hjälp av digitala verktyg har fått rubriker i tidningen och genererat nyhetsinslag på TV. Det är bra det. Bra med fokus på utveckling i skolan men också bra för att det nyanseras och problematiseras med frågor kring HUR och VARFÖR verktygen kan gynna lärandet. Mycket händer av sig självt, visst, men för att så många som möjligt verkligen skall lära mer behövs den goda undervisningen, de utmanande frågorna, de utvecklande uppgifterna och den relevanta feedbacken. Jag tror att Sollentunas början egentligen är där. Det finns en ide om hur och när elever lär sig och för att kunna realisera fullt ut behövs de digitala verktygen. Frågan om VILKA verktyg bör ju besvaras först efter man frågat sig VART man vill, VAD man vill åstadkomma och HUR man vill ta sig dit.

- Posted using BlogPress from my iPad

2 kommentarer:

Monica sa...

Håller helt med. Blir bara så beklämd när människor (Myrberg och Björklund) utan någon större egen erfarenhet av att undervisa ifrågasätter alla dessa erfarna lärares kompetens om läsinlärning och kunskap om elevers lärande.
Som sett elevers svettiga försök till meningar skrivna med penna och den glädje när de tillsammans med en kamrat samtalar och berättar på dator.

Anonym sa...

http://frokenann.wordpress.com/2012/02/02/bjorklund-gar-juholts-skola/#comment-64